Fordon!

Dagens tema får väl bli motorer då, både efter påtryckningar av min bror som har det enda intresset, just motorer och för att NASCAR och MotoGP säsongerna nu båda är slut.

 

Jag kan väl inte säga att jag är så speciellt händig när det kommer till att reparera och namnge alla delar i en motor, och kör mest tills de faller ihop och då tänker på konsekvenserna.

Men det finns ju flera anledningar till att det är just så, mina kusiner är raka motsatsen där, men min pappa är typ samma sak att han lämnar iväg fordonen när det är fel på dem och vi har inte heller någon egen plats att försöka lära oss något om dem.

 

Jag är just nu inne på min andra bil, en leksak, en bakhjulsdriven Ford. Köpte den för 5.000SEK ($705), den har servo, den har värme, den har en radio och fyra dörrar. Det ända jag verkligen känner att jag behöver.

Just nu känner jag att jag inte behöver en bil, egentligen, jag har den fyra kvällar i veckan när jag kör 1.5mil till/hem jobbet och jag har den när jag kör till den större staden för att storhandla.

Men de gångerna jag håller mig i mitt samhälle går jag till fotografen, banken, mataffären och apoteket.

 

Där kommer även min vilja för miljön in, att inte behöva ta bilen till det lokala ICA’t när det tar 3.45min att gå från min port. Alltså tar jag min bli när det verkligen behövs och tidigare har den ståt still någon månad kanske när jag åkte med min arbetskamrat.

Vad det gäller andra och miljön så känner jag kanske inte heller att lilla Lara på Collage, behöver en stor SUV för att köra runt med sin handväska eller McD meny.  Hon hade klarat sig lika bra med en Peugeot 206 eller liknande.

 

Märk noga att jag säger Lara på collage, det betyder alltså att Carl som bor tjugo mil ut i skogen ska fortsätta kunna köra sin Jeep eller Dodge.

 

Visst är jag för elbilar och en bättre miljö, men jag vill verkligen och tror inte att hela världen kan köra runt med små indiska elbilar inte större än en soffas pappkartong.

Tänk dig själv en familj med pappa, mamma och två+ barn. Både under semesterperioden då det ska lastas med badbollar, tält, kläder och grejor. Eller under julhandeln då det ska köpas gran, paket och ett helt julbord. Då måste man kunna välja på en större bil.

 

Med saknaden av kunskap att göra ett större motorarbete kanske det vägs upp av att jag tagit fram ett intresse för MotoGp (kungaklassen bland motorcyklar) och NASCAR (Amerikansk standardracing),

älskar spänningen och kampen mellan förarna och hastigheten i motogp och älskar råheten och den enorma styrkan som finns i NASCAR. Hur bilarna vrålar och spinner värre en vildaste tiger.

 

Igår söndags kördes sista loppet av 2009års NASCARsäsong och Jimmie Johnson från Carlifornien vann sitt fjärde mästerskap irad, ngt som ingen annan förare lyckats med under seriens 61åriga historia.  Det är kul för honom att nämnas i sammanhang tillsammans med The King Petty, Earnhart och Allison, men nästa säsong hoppas jag innerligt att han inte vinner.

Det blir mycket mer spänning då.

Mark Martin kommer ha kraften kvar även då! Var säkra på det.

 

Jag har två stycken favorit märken om man kan säga så, som mitt hjärta bultar lite extra för.

Det första är Dodge- Ett bilmärke jag drar samman med styrka, RÅ styrka. Att känna sig som en racerförare, känna sig som Zeb Machan, kunna kontrollera så många hästar som går ner i bilen.

I Dodges garage finns det två modeller som personligen sticker ut mera än andra, de är Chargern och RAM’n.

Båda med ett utseende som får den äldre damen att springa över övergångstället, som får barn att stå förundrade och drömmande när de ser dem, män och kvinnor som kommer fram och pratar med en om att de också har en Dodge.

 

Jag hade inte haft något emot att ha varken en RAM eller Charger, men kör man inte mer än till jobbet så är det inte lönt och just nu ser jag mig hellre runt i världen och bestämmer mig vart jag ska göra av mitt liv, vart jag ska bo och leva och köper en ordentlig bil när jag har bildat familj.

 

Det andra bilmärket jag tänkte nämna är Volvo, vars garage sedan runt sekelskiftet alltid bestått av enligt mig fina sedanmodeller och även deras lite grövre kombibilar.

För mig symboliserar Volvo, säkerhet och trygghet, man vet vart man får och att man känner sig lite glad och stolt att det var en svensk grupp som byggde dem först, som startade upp företaget som skulle ha bilar över hela jorden även om de inte är störst inom sin industri.

 

Blir det aldrig en Dodge hoppas jag det blir en Volvo istället.

Utöver dessa två märken finns det ju flera andra tillvärkare och modeller som är riktigt tuffa, snygga och intressanta men väldigt väldigt dyra att köpa och underhålla.

 

Saker jag inte gillar med fordon?

Det är nog Formel 1, sättet de bygger upp sin image, att de är bättre än andra, att alla de bästa är där, de finns ingen annan motorsport som är så bra, ingen annan sport som har så bra taktik eller så tränade förare.

Hur deras fans ser ner på andra motorsporter, hur de ser sig som den största fanskaran världen över, de kanske tom ser sig som en större grupp än de som ser på och intresserar sig av soccer.

Det är nog det som får mig att kvävas av deras åsikter på samma sätt som jag kvävs av soccer. Köper du en sportbilaga så är 75% om just soccer, och allt annat nämns på små notiser på de tre sista sidorna.

Edit.

Jag pekar självklart inte ut någon specifik person eller fan av Formel 1. Det finns självklart människor som inte ser ner på och sågar andra motorsporter. Detta är ju byggt på min personliga åsikt.

 

Lada, Opel, Skoda, Renult och SAAB är bilar jag aldrig vill ha ägt eller vara tvungen att ha i min ägo.

Avslutning:

Tycker även det är riktigt kul att man får höra en svensk sång i en nordamerikansk reklamfilm. Se nedan.

 

Dagens låt

Rick Ross – The Boss

http://www.youtube.com/watch?v=jbcLSbr4cr4

 

Over and Out

Millard Fillmore


Lägga på hög...

Då är det en natt kvar tills helg. Denna vecka kan man se som både bra och dålig, vissa nätter har det inte varit jätte mycket att göra och andra nätter har man hållit tempot uppe och det är då det är kul att arbeta. Har inte så mycket att vara ledsen över just nu och det gläder mig.

Fast börjar ju mer och mer längta till dess att greencardbeskeden börjar komma in, om man får resa eller inte.

 

”Försvinner natten, försvinner jag”

”Sverige är mitt jobb, utlandet är min fritid”

På söndag klockan nio så är det sista racet för säsongen på NASCAR nere i Miami och det är lite av en strid på kniven mellan Mark Martin och Jimmie Johnsson (ngn som minns förra året, JJ och #99), men många tror väl att JJ har vad som krävs för att köra i mål på en plats bättre än 24, men hoppet är det sista som övergiver än, Mark Martin for the win.

 

Med andra söndagen i rad som de inte visar New Orleans Saints på tv, är det bud på att leta upp källor på internet som steamar matchen, man kan inte gå två helger utan att se på sitt lag. Men jag tror ändå att de ska vinna över Tampa.

 

Med allt prat om sport kollade jag iförrgår natt upp vad priserna låg på för lite ”en gång i livet”-händelser.

$2.500- Super Bowl (Random) är det vanligaste priset på en biljett som då sätter dig på de lite sämre platserna och för

$6.300- Sitter du längs med sidolinjen, en liten prisskillnad om man säger så, men i båda priserna så ingår det program (!), Super Bowl official souvenir och en del annat lullull.

Detta var de vanliga priserna som biljetterna pendlar mellan sedan kan det ofta gå uppåt och inte lika ofta neråt, men det hade varit en sådan otroligt häftig upplevelse att uppleva detta.

Om några år kommer SB flyttas ner till NOLA återigen och då borde man göra allt för att vara på plats då det är en av de mest spektakulära platserna på jorden.

 

$2.300- Var det cirkus att få tillång att Daytona 500 racen nere i Florida! Just nu hittar jag inte de exakta paketen som jag fann natten innan. Men det fanns två paket ett med sex dagar och ett med fyra dagar. Man blev behandlad som en kung, en VIP-kung, du fick mat och öl, ner till banan och prata med förarna/känna på bilarna. Du fick se showracet ”Gatorade”, Budwisher shoot-out och truckracet/Nationwide/Sprint Cup kvalen och racen! Alltså kan du vara kung för detta pris.

Självklart har du även de bästa platserna på hela racet på en av säsongens bästa banor tillsammans med Talladega och Bristol.

 

Båda dessa saker som jag har nämnt här är saker som man bara gör en gång i livet, allts räknar jag inte med att lägga ut pengar på det flera gånger.

Det kanske kommer folk som säger att det är mycket pengar men om tex, det är OS-final i eran favoritidrott, eran skådis ger er möjlighet till du får vara med honom en hel helg, allt har ett pris det är bara om man har möjligheten att betala och ta det till sitt egna perspektiv.

 

Är det mycket pengar? Vad hade ni gjort om ni kunnat?

 

Dagen låt

Meja - All about the money

 

Over and Out

Zachary Taylor

 


Everything and nothing

Tänkte att jag skulle uppdatera bloggen lite innan jag drar vidare till arbetet. Jag vaknade sexton idag och var pigg så jag gick upp för en gångskull. Annars brukar det ju verkligen vara svårt, det är mörkt när man lägger sig ner och det är mörkt när man vaknar så man känner sig som en björn som håller på att gå i ide.

 

Tiden på jobbet funkar väl, det har varit lite klent med arbete just nu under en tid och bara underhåll och bockning två nätter i rad. Detta har även märkts av på Rune Runsten, som dividerar på om han ska göra sig av med anställda, och att han inte är inne i fabriken lika ofta som tidigare som på ett sätt gå ut över mig, jag är verkligen själv hela natten, fördel- JAG bestämmer över radion, det negativa är väl att jag blir paranoid av att inte ha någon att dividera med och prata av mig med.

 

Men det är inte långt kvar tills det är juluppehåll och efter jul ska allt gå bättre med en massa nya beställningar och inkommande ordar.

 

Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad som kommer hända under nyårsaftonen. Eftersom min chef verkligen inte är den pratglada människan så verkar det inte som jag får någon ledighet för att komma till Filipinerna, så då blir det garanterat New York och träffa vännerna där.

Men jag vill ju verkligen till Filli, då det inte skulle bli kul att åka dit senare och ensam. Security ska börja studera den nittonde januari så han kan inte senare.

 

New Orleans ligger på 8-0! Det har inte hänt under hela deras 60åriga historia! Men återigen spelade de en hemsk första halvlek med massa misstag och dumheter, men efter en halvlek och en vila så tuffade de till sig och placerade Carolina där de skulle vara! NOLA fick en vinst på 30-20, detta är jag riktigt nöjd med!

Snart söndag igen!

 

Rossi kom vann inte i Spanien men han blev världsmästare två helger innan och detta var mer som en fest, ett jippo som det hade en avslappnad attityd till, vilket var glädjande att se.

Vi har även fått in en ny förare och ett nytt team i klassen. En amerikan från Texas.

 

Apropå Södern och Texas så KRACHADE JJ i NASCAR racet i Texas i helgen vilket var riktigt befriande. Jag ska erkänna att jag inte hade mycket hopp över för festen av racen på säsongen då Jimmie hade ett sådant övertag och aldrig verkade göra misstag och bara fega. Men ännu finns det hopp för Mark Martin att ta hem detta. Snälla Snälla, hörde tom publiken glädjas åt JJ’s olycka.

De vill ha variation.

 

Kommer en uppdatering innan veckan är slut om Everything and nothing.

 

Dagens låt:

Eminem  - The Real Slim Shady

 

Over and Out

James Knox Polk


Halloween

En ny vecka med nya utmaningar.

Helgen som gick var det Halloween, och jag var på party med min kusin och hennes sambo. Som alla vet är jag väldigt amerikaniserad och en liten perfektionist ut i fingertopparna, så jag hade ju ordnat dräkt och allt, lagt manken till då det var Halloween, man tar ju det för givet. Liksom mina vänner, varav bara vi tre var seriöst utklädda, även om det höjdes röster om vissa skulle gå klädda så oftare ;)

 

Det började i Sandsbro (Sandsboro), fortsatte till Rottne, stan och Sandsboro igen.

I Rottne dracks det öl och ”röd dryck”, jag gjorde bort mig, min kusin, drog mitt huvud i ett dörrhandtag, jag gjorde bott mig, jag fann husägaren knulla på biljardbordet i källaren med en tjej vars bröder var på ovanvåningen, jag var varm, jag hade kul. VI JAG var utklädd.

 

Tala inte om bröst i andra kvinnors sällskap det slutar inte bra.

Vi åkte in till oxgrillen och åt middag, nattmat eller vad det kallas i folkmun. Det var en fin kvinna i en kjol som inte var längre än 10cm, sådant får en att minnas tillbaka till Japan och allt var det innebär.

 

Var riktigt stenad på söndagen, men lyckades hålla mig uppe tills hela Talladega racet var över, för övrigt bland det mest ledsamma Dega racen man sett, NASCAR håller på att köra sin sport i botten, snart kommer folk att märka detta och då måste de göra något drastiskt.

 

Det är mörkt ute och ja mycket mörkt, man är lika trött när man vaknar som när man lägger sig ner, känner utan tvivel att jag skulle kunna sova från 08 till 22 utan problem och det är inte bra, jag måste få saker gjorda.

 

Jag har verkligen ett annat litet dilemma med, över nyår ska jag vara på något annat ställe än i Sverige och det är ju vad alla diskussioner handlar om, blir det Vegas, NYC, Orleans eller blir det kanske iaf Filipinerna.

Jag måste har råd och hjälp! Åter igen har min mun satt mig i problem!

Crian vill till Vegas, Ma’D vill till NYC, P och Security vill till Filipinerna. Jag vill till alla ställen!

 

Dagen låt

Jay-Z - Empire State of Mind

 

Over and Out

John Tyler, Jr

 


RSS 2.0